Δευτέρα, 12 Νοεμβρίου 2012

Κουρδιστὰν στὴν θάλασσα!Ἡ ἀνάγκη δημιουργίας Κουρδικοῦ κράτους εἶναι πλέον ὀφθαλμοφανής, ἀκόμη κι απὸ τοὺς πλέον συντηρητικούς.
Ἀλλά κάτι τέτοιο μέ τί κόστος, σέ ἐδάφη, θά ἐπιβαρύνῃ τά ὑπάρχοντα κράτη;
Καλὸ θὰ ἦταν νὰ δοῦμε τὰ γεγονότα ποὺ ἔχουν καταγραφεῖ, ἀπὸ τὸ …τέλος τους.
Δῆλα δὴ ἀπὸ ἐκεῖνο τὸ σημεῖον ποὺ δὲν ἔχουν ἀκόμη …καταγραφεῖ!
Ἡ Τουρκία, ἕνα ὑβρίδιον, ἕνα τέρας ποὺ δημιουργήθηκε γιὰ συγκεκριμένους λόγους, ἀπὸ συγκεκριμένα κέντρα, μὲ συγκεκριμένες προθέσεις, ἔχει φθάσει πλέον στὴν λήξι της.
Αὐτὸ ὅμως πρέπει νὰ δώσῃ χῶρο καὶ τόπο σὲ ἄλλες κυρίαρχες καταστάσεις, ὅπως ἕνα Κουρδικὸ κράτος, ποὺ πράγματι, τὸ χρωστοῦν στοὺς Κούρδους, οἱ ἔχοντες καὶ κατέχοντες. 

Ἤδη οἱ Κοῦρδοι στήριξαν τὶς κινήσεις τοῦ ΝΑΤΟ στὸ Ἰράκ καὶ τώρα δημιουργοῦν ζῶνες στὴν Τουρκία καὶ στὴν Συρία.
Λέτε λοιπόν νά μήν ἀποζημιωθοῦν;
Φιλονόη.
Υ.Γ. Ἔτσι πρέπει. Μόνον ποὺ ἐμεῖς ὀφείλουμε νὰ ξεμάθουμε τὰ ὑπάρχοντα σύνορα. Ὄχι μόνον σὲ ὅ,τι ἀφορᾷ στὴν Τουρκία, ἀλλὰ κι ἀλλοῦ!
Κομμάτι του παζλ και το ταξείδι του Παγκάλου στην Αστανά!
Γι’ αυτό διαπραγματεύονται το Αιγαίο και την Θράκη με τους Τούρκους; (ερήμην των Ελλήνων!)
Ἀγγελική.

ΚΟΥΡΔΙΣΤΑΝ ΜΕ ΘΑΛΑΣΣΑ! ΜΕ ΕΥΛΟΓΙΑ ΤΩΝ ΑΜΕΡΙΚΑΝΩΝ! (…ΚΑΙ ΟΙ ΑΡΜΕΝΙΟΙ; )

ΚΑΙ ΘΑ ΦΤΑΣΕΙ ΚΑΙ ΜΕΧΡΙ ΤΗΝ ΑΓΚΥΡΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΣΑΜΨΟΥΝΤΑ…!!! Μετά το χάρτη που δημοσίευσε χθες η εφημερίδα The New York Times, στον οποίο εκτός από το κουρδικό κράτος στο Βόρειο Ιράκ-Νότιο Κουρδιστάν, που το παρουσίαζε ως ανεξάρτητο, είχε και ένα ευρύτατο κομμάτι της -σημερινής- τουρκικής επικράτειας με διαφορετικό χρώμα και την ένδειξη KURDISH REGION, έρχεται τώρα ο Οργανισμός EUROMINORITY να ταράξει τα νερά στην Άγκυρα, με έναν χάρτη του Κουρδιστάν, ο οποίος έχει διπλή έξοδο έξοδο στη θάλασσα παρακαλώ: Μία στη ΝΑ Μεσόγειο, μεταξύ Αλεξανδρέττας και Μερσίνας και μια στον Εύξεινο Πόντο, βόρεια της Τραπεζούνας, στην περιοχή των αρμενόφωνων μουσουλμάνων και των Λαζών.
Να σημειωθεί ότι ο χάρτης αυτός πωλείται ως πόστερ και μπορεί να τον αγοράσει όποιος θέλει να έχει μπροστά του το χάρτη των εξελίξεων της επόμενης δεκαετίας στην περιοχή μας.
Επίσης, ο χάρτης αυτός μπορεί να χρησιμοποιηθεί και ως θερμόμετρο, για να μετρά κάθε στιγμή τα επόμενα χρόνια τον πυρετό και την ταχυπαλμία που θα καταλαμβάνει τους αξιωματούχους στην Άγκυρα κάθε φορά που οι Κούρδοι θα προχωρούν και προσεγγίζουν προς τα Άδανα, την Άγκυρα και την Τραπεζούντα!!!
Πηγή: www.katohika.gr 
Δείτε και αυτό…
Αν δεν κάνω λάθος, φαίνεται να υπάρχει “γεωγραφική-γεωπολιτική επικάλυψη” στους παρακάτω χάρτες (;)  
Το Βασίλειο της Αρμενίας στη μέγιστη ακμή του κατά τη βασιλεία του Τιγράνη του Μέγα. 
Γύρω στο 600 π.Χ. ιδρύθηκε το Βασίλειο της Αρμενίας από τη Δυναστεία των Οροντιδών. Το βασίλειο έφτασε στην ακμή του κατά το 95-66 π.Χ., την εποχή του Τιγράνη του Μέγα, και ήταν ένα από τα πιο ισχυρά βασίλεια της περιοχής. Το βασίλειο της Αρμενίας υπήρξε άλλοτε ανεξάρτητο και άλλοτε προτεκτοράτο ισχυρότερων αυτοκρατοριών. Η στρατηγική θέση της Αρμενίας, μεταξύ δυο ηπείρων, προκάλεσε την εισβολή πολλών λαών ανά τους αιώνες, όπως οι Ασσύριοι, οι Έλληνες, οι Ρωμαίοι, οι Βυζαντινοί, οι Άραβες, οι Μογγόλοι, οι Πέρσες, οι Οθωμανοί και οι Ρώσοι.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου