Τρίτη 27 Νοεμβρίου 2012

Ο Μέγας Αλέξανδρος και η αδελφή του η Γοργόνα



Στους περαζόμενους καιρούς, που οι Έλληνες ορίζαν, όταν ο βασιλιάς Aλέξανδρος, εκυρίευσε τον κόσμο, εκάλεσε τους δημογέρωντες κι ερώτησε : 
- Πώς να ζήσω πολλά χρόνια, να είμαι πάντα νέος ; Έχω τόσα πολλά ακόμα να κάμνω σ΄αυτόν τον Πάνω Κόσμο ! 
- Υπάρχει o τρόπος, αλλά είναι δυσκολότατος, του λέγουν αυτοί. 
- Και ποιός είναι αυτός ο τρόπος ; Θέλω να τον ξεύρω. 
- Είναι να πάγεις, να φέρεις και να πιείς το Αθάνατο Νερό. 
- Kαι πού εμπορώ να βρω αυτό το Αθάνατο Νερό, να τo πιώ ; 

Ενεργειακές πύλες



                                                     ΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΙΕΡΑ


   Τα ελληνικά ιερά βρίσκονται σε γεωμετρικές αποστάσεις μεταξύ τους. Ως προς την περίπτωση ο Αριστοτέλης αναφέρει (Πολιτικά, βιβλίον 7, παράγραφος 1331): «Οι οίκοι οι καθιερωμένοι για τη λατρεία των θεών αρμόζει όπως βρίσκονται όχι μόνο στην κατάλληλη θέση, αλλά και στην ίδια, εκτός εκείνων των οποίων τη θέση ορίζει ο Νόμος χωριστά, ή κάποιο μαντείο πυθόχρηστο. Ακόμη τα ιερά των αγροτικών περιοχών πρέπει να βρίσκονται συμμετρικά κατανεμημένα, άλλα αφιερωμένα στους θεούς, αλλά στους ήρωες. 

Avena sativa (Αβένα η εδώδιμη)

Βιότοπος – περιγραφή:
Η λατινική ονομασία του βοτάνου είναι Avena sativa (Αβένα η εδώδιμη) και ανήκει στην οικογένεια των αγροστωδών. Είναι γνωστή με τα ονόματα αγριογέννημα, αγριοβρώμη, βρωμάρι, ταγή, αγριοσίφουνα, αβένα κ.α. .
Είναι φυτό ποώδες, μονοετές, πολύκλωνο και καλλιεργείται παντού για την παραγωγή σανού ή διαιτητικών τροφών με μεγάλη θρεπτική αξία. Στους βοτανοθεραπευτές είναι γνωστή ως «τροφικό παλινορθωτικό».
Οι βλαστοί της είναι κοίλοι με μικρές τούφες ύψους και φτάνει σε ύψος τα 130 εκατοστά. Τα φύλλα της είναι πλατιά, επίπεδα, λεία ή χνουδωτά, γραμμοειδή οξύληκτα. Τα άνθη της είναι ενωμένα ανά δύο με κλήση προς τα κάτω και σχηματίζουν αραιούς στάχυς.
Καλλιεργείται σε πλούσια εδάφη, ηλιόλουστα, με καλή αποστράγγιση. Είναι ανθεκτική στο κρύο. Πολλαπλασιάζεται με σπόρους που φυτεύονται το φθινόπωρο. Χρησιμοποιείται σαν πρώτη ύλη της αρτοποιίας και σαν κτηνοτροφικός σανός.

Καθένας έχει τον παράδεισο που του αξίζει - Octavio Paz (απόσπασμα)


Εσείς τι λέτε πιο εύκολα στη ζωή σας: το «ναι» ή το «όχι»;

«Το "όχι". Το διαπιστώσατε νομίζω και εσείς εμπράκτως. Για να σας πω αυτό το "ναι", για μια συνάντηση, είπα πολλά "όχι" πρώτα!». (χαμογελάει)

Γιατί σήμερα οι άνθρωποι λένε τόσο εύκολα «ναι»;

«Η μοναξιά... Φοβούνται τη μοναξιά του "όχι"! Ξέρετε είναι πολύ εύκολο να πέσεις στο ποτάμι και, χωρίς να κάνεις τίποτε, να αφεθείς να παρασυρθείς από το ρεύμα! Είναι πολύ δύσκολο να αντισταθείς. Γι' αυτό τιμώ τους αντιφρονούντες όπου και αν βρίσκονται. Αυτός που λέει "όχι" είναι ένας αντιφρονών! Σε μια κοινωνία που βολεύεται να συμφωνεί, αυτός που διαφωνεί φωτίζει με διαφορετικότητα την πληκτική ομοιομορφία! Αν θέλετε, αυτός ήταν ο θάνατος του καλλιτέχνη στην εποχή μας!». 
[...]

Υπάρχει ελπίδα;

«Το είπα και στην αρχή. Η μόνη ελπίδα μας είναι να βγάλουμε την ψυχή μας από το "μπαούλο". Μόνο έτσι θα μπει φρένο στο τρεχαλητό του μυαλού μας. Το μυαλό είναι ένα σκυλί που αν δεν το δέσεις από την ψυχή ικανοποιεί τις επιθυμίες του όπως τα ζώα. Αρα οδηγεί τον άνθρωπο με ιλιγγιώδη ταχύτητα στον θαυμαστό κόσμο των ζώων. Με ρωτήσατε αν υπάρχει ελπίδα... Ναι, υπάρχει ελπίδα, αρκεί να πονέσουμε ξανά»!