Τετάρτη 21 Νοεμβρίου 2012

Κάνε σήμερα αυτό που μπορείς για να μην δημιουργήσεις αύριο ψυχικά απόβλητα


Σκεφτόμαστε τι θα γίνει αύριο, άλλοτε με φόβο και άλλοτε με ανυπομονησία. Αναπολούμε τις όμορφες στιγμές του χθες με νοσταλγία. Σκέψεις για το μέλλον… Σκέψεις για το παρελθόν… Σκέψεις.. Σκέψεις…
Το ΣΗΜΕΡΑ πότε θα το ζήσουμε;
Ο άνθρωπος βάσει των δυνατοτήτων του δεν είναι σε θέση να αντιληφθεί τον χρόνο. Επιχείρησε να τον «κατακτήσει», φτιάχνοντας μονάδες μέτρησης χρόνου (ώρα,λεπτό, δευτερόλεπτο), με τις αντίστοιχες συσκευές (ρολόι, ημερολόγιο) αλλά ο Χρόνος ήταν πάντοτε ένα «βήμα» πιο μπροστά..
Η αντίληψη του ανθρώπου στο υψηλότερο βαθμό συνείδησης που εξελίχθηκε κατάφερε να «διαχωρίσει» τον χρόνο σε τρία μέρη: ΠΑΡΕΛΘΟΝ ΠΑΡΟΝ και ΜΕΛΛΟΝ.
Βάσει της παραπάνω τριχοτόμησης διαπιστώνουμε, όντας άνθρωποι, ότι σήμερα βαδίζουμε από το παρόν στο μέλλον με τον φόβο του «αγνώστου» αναπολώντας τις στιγμές του παρελθόντος που μας παρείχαν συναισθηματική ασφάλεια. Δηλαδή «αεροβατούμε», με αποτέλεσμα να στερούμαστε «γερά θεμέλια».
Αυτή η ατέρμονη κατάσταση μας ωθεί σε αρνητικές σκέψεις και συναισθήματα, ώστε να γινόμαστε δυστυχισμένοι ρυπαίνοντας το περιβάλλον που ζούμε με Ψυχικά Απόβλητα. Στην ουσία αυτό που έχουμε πραγματικά είναι το παρόν και δεν το χαιρόμαστε.
Το μυστικό για να «κατακτήσεις» τον Χρόνο είναι να ζεις στο παρόν, να δρας στο παρόν, να δρας με ακρίβεια. Όσο πιο χρονικά ακριβείς είναι οι πράξεις μας, όσο πιο πολύ δρούμε στο τώρα, τόσο πιο αποτελεσματικοί γινόμαστε και πιο ευτυχισμένοι γιατί εκπληρώνουμε τις προσδοκίες μας και τα όνειρά μας. Φορέστε ρολόγια, προγραμματίστε την καθημερινότητά σας, μην αφήσετε την ανία να σας νικήσει!!
Είναι εύκολο αρκεί να το αποφασίσετε!
Η ευτυχία δεν ανήκει στον φόβο του αγνώστου ούτε στην θολή ανάμνηση του παρελθόντος.
ΤΩΡΑ μας αξίζει η ευτυχία.
Ιωάννης Στρέζος

http://www.apocalypsejohn.com/2012/11/psixika-apovlita.html 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου