Παρασκευή 1 Ιανουαρίου 2016

Μια μαγική ευχή …



- «Άγγελε, το ξέρω ότι δεν είσαι οικονομολόγος, και ότι λες παράξενα λόγια, αλλά πες μου, την άποψή σου, εεεεε με κατανοητά πράγματα, χωρίς αερολογίες, για το οικονομικό ζήτημα που μας καίει όλους μας, γιατί βλέπεις, το χρήμα είναι που κάνει και τη Γη να γυρίζει.»


- «Αιμίλιε, ευχαρίστως να πω την άποψή μου στο φλέγον θέμα που θέτεις. Το πρώτο που έχω να πω είναι ότι το χρήμα δεν κάνει τη Γη να γυρίζει. Η ζωή με όλο αυτό που βλέπεις και καταλαβαίνεις και πολύ περισσότερο με αυτό που δεν βλέπεις και που δεν καταλαβαίνεις από τη ζωή είναι που κάνει δυνατά από τα πιο μικρά έως τα πιο μεγάλα πράγματα. Δώσε όσα χρήματα θέλεις στον πλανήτη, στη Γη και ζήτησε της να γυρίσει – Δεν θα το κάνει. Δώσε όσα εκατομμύρια θέλεις σε ένα σπόρο και πες του να βλαστήσει - Δεν θα το κάνει. Δώσε όσα χρήματα υπάρχουν σε μία μέλισσα για να πετάξει – Δεν θα το κάνει.

Ο άνθρωπος έχει μία εξάρτηση από το χρήμα, που όμως είναι επίκτητη και όχι φυσική. Θυμήσου τους Ινδιάνους που είχαν αχρήματη οικονομία, πόσο ελεύθεροι, πόσο ζωντανοί και ευτυχισμένοι ήταν. Δεν είχαν υποχρέωση να δουλεύουν, όλη μέρα έκαναν αυτό που ήθελαν μέσα στη Φύση, θεωρούσαν φυσικό ότι αν κάποιος έχει δύο πράγματα, τότε έδινε στον άλλον το ένα, και θεωρούσαν τον εαυτό τους σαν μέρος της Φύσης και όχι σαν κατακτητές της. Ένιωθαν σαν μέρος του ζωντανού Πνεύματος που είναι η Γη, μαζί με τα βουνά, τα φυτά και τα ζώα .

Εσάς σας έχουν απομακρύνει από τη Γη, και σας έχουν βάλει σαν σκοπό από το Νηπιαγωγείο ότι πρέπει να βγάζετε λεφτά…. Όχι φίλε μου αυτό είναι εντελώς αφύσικο. Είναι ένα άλυτο πρόβλημα που σας έχει επιβληθεί, να ζείτε τρέχοντας ο ένας να βγάζει τα μάτια του άλλου, και να το ονομάζετε ανταγωνιστικότητα, ή να είστε τα θύματα, οι παρίες, αυτοί που ξεπουλάνε τη συνείδησή τους για το μεροκάματο.»

- «Συμφωνώ Άγγελε μου, αλλά τι να κάνουμε; Να γίνουμε μήπως Ινδιάνοι;»

- «Χαχαχα τώρα πια περάσαν αυτές οι εποχές…

Το πρόβλημα που καλείστε να λύσετε, και πάτε μπρος πίσω, όπου και κυβερνήσεις πέφτουνε και αποτέλεσμα δεν φαίνεται να υπάρχει και διαφωνίες από δω και από κει, είναι ένα φαινομενικά άλυτο πρόβλημα. Εάν οι κυβερνήσεις είναι μέρος του προβλήματος, τότε η άνοδος στην εξουσία ενός ανθρώπου που δεν είναι υπηρέτης του συστήματος είναι λογικό, το σύστημα να του επιδώσει έναν ωμό εκβιασμό για αυτόν και τη χώρα του, ώστε να συμφωνήσει και να υποταχτεί, μη βλέποντας άλλη λύση.

Το οικονομικό σύστημα δεν είναι ένα σύστημα ανταλλαγής αγαθών και υπηρεσιών για κοινωνικό σκοπό. Δεν έχει καμία σχέση με αυτό. Είναι ένα σύστημα χειραγώγησης κάποιων ελαχίστων που φέρονται κυριαρχικά στους υπόλοιπους ανθρώπους με εξαιρετικά ειδεχθή εγκληματικό τρόπο κατά της ανθρωπότητας και της ζωής γενικότερα κατ΄ εξακολούθηση. Το σύστημα αυτό σχετίζεται άμεσα και έμμεσα με όλα τα προβλήματα που έχετε. Αυτό που κατ ουσίαν θέλει ο απλός κόσμος είναι επιτέλους η κατάργηση αυτού του συστήματος.

Ζείτε σε μία μαγική εποχή: Επιτέλους η πλειοψηφία των ανθρώπων καταλαβαίνει ότι είναι σκλαβωμένοι, και αυτή η συνειδητοποίηση, αν και αρχικά φαίνεται ότι είναι περιοριστική, είναι αυτή που γεννάει τον άνθρωπο που σε πρώτη πια προτεραιότητα βάζει την ελευθερία του και μόνο. «Γεννήθηκα σκλάβος, μα όταν το κατάλαβα, βρήκα τη δύναμη να πεθάνω ελεύθερος!»

Πρόσεξε τα συστημικά ΜΜΕ, και αποκρυπτογράφησε τις εντολές τους. Υποστηρίζουν τη συνέχεια αυτού του ειδεχθούς συστήματος που σας έχει καρατομήσει. Τώρα πια όμως είναι ακριβώς σαν το ανέκδοτο με τον Πόντιο και τη λαιμητόμο.

Ξέρεις …. Ένας Γερμανός, ένας Ιταλός και ένας Πόντιος έχουν καταδικαστεί σε θάνατο. Οι μελλοθάνατοι έχουν επιλογή ή τη λαιμητόμο ή τη κρεμάλα. Ο Γερμανός για να έχει ένα πιο γρήγορο θάνατο, ζητάει τη λαιμητόμο, κατά την εκτέλεση, το μαχαίρι της λαιμητόμου κολλάει, και χάρη σε μία παράδοση, χαρίζεται η ζωή στο μελλοθάνατο. Ο Ιταλός ζητάει και αυτός λαιμητόμο, κολλάει το μαχαίρι και ο μελλοθάνατος γλυτώνει. Ο Πόντιος ζητάει τη κρεμάλα, και του λένε μα καλά γιατί δεν ζητάς τη λαιμητόμο, μήπως τη γλυτώσεις; «Μα τι λέτε βρε παιδιά; Δεν βλέπετε ότι είναι χαλασμένη η λαιμητόμος;» - Τα συστημικά ΜΜΕ πότε με ύφος σεβάσμιων καρδιναλίων, πότε επιστητού επιστήμονα και πότε πάλι με κλόουν και ζογκλέρ που βγαίνουν και τσιρίζουνε εθνικιστικά ακριβώς αυτό μας λένε: Να κάνουμε σαν τον Πόντιο με τη λαιμητόμο. – Βλέπεις το σύστημα είναι …..καλό, μας δίνει κόκκαλα να γλύφουμε….. λένε.»

- «Μα Άγγελε, αν δεν μπορεί η λύσει αυτό το πρόβλημα η κυβέρνηση, τότε ποιος επιτέλους μπορεί;»

- «Εσείς, μπορείτε να κάνετε δύο πράγματα: 1. Να είστε συνειδητοί: Με κάθε βήμα που κάνετε προς τα εκεί που σας υπαγορεύει η συνείδησή σας, και όχι το συμφέρον, είναι που γίνεστε οι ίδιοι η αλλαγή που ζητάτε. Και 2. Θυμάσαι στην αρχή της συζήτησης μας που σου είπα ότι η ζωή είναι αυτή που κάνει το πλανήτη να γυρίζει, η ζωή και τα όντα που βλέπετε, αλλά και αυτά που δεν βλέπετε;»

- «Ναι, και λοιπόν;»

- «Μπορείτε να κάνετε μία μαγική ευχή: Αυτό το άδικο σύστημα…. Δεν θέλω πια να υπάρχει .»

- «Απλά αυτό;»

- «Απλά αυτό, είναι……. μαγικό. »


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου