Δευτέρα 12 Μαΐου 2014

ΟΙ ΑΘΛΟΙ ΤΟΥ ΗΡΑΚΛΗ-Τα μικρά Ηλιακά μυστήρια.

O Ήρωας Ηρακλής, ημίθεος γιος του Δία και της Αλκμήνης αντιπροσωπεύει, την πορεία ενός μαθητή που εξελίσσεται σε Μύστη με τις εντολές του γκουρού-δασκάλου του Ευρυσθέα, δηλ. αυτού που έχει μεγάλη-πλατιά θέα στον αόρατο κόσμο, άρα ικανός να κατευθύνει τον μαθητή στην ατραπό του προς την πνευματική κορύφωση. Οι άθλοι του Ηρακλή δεν είναι παρά οι δοκιμασίες της ψυχής του μαθητή που θα ενεργοποιήσουν τα αόρατα ενεργειακά ψυχικά κέντρα του και θα τον οδηγήσουν στην κατάσταση του Μύστη. Έχουν γραφτεί αρκετά για τους άθλους, και θα αναφερθούμε εδώ με την βαθύτερη, εσωτερική σημασία τους.

Η γέννηση του Ηρακλή συνοδεύεται με το "πνίξιμο" 2 φιδιών. Δεν είναι παρά η συμβολική απόκτηση της ικανότητας ενεργοποίησης της Κουνταλίνι, της ζωτικής ενέργειας που συμβολίζεται με κουλουριασμένο ερπετό στο ιερόν οστό και ανυψώνεται προς την κορυφή του κρανίου! Ανεβαίνει δια των 2 ενεργειακών καναλιών δεξιά(inta) και αριστερά(pimgala) της σπονδυλικής στήλης που διασταυρώνονται στο κεντρικό κανάλι(sussumna) 3,5 φορές. Η αντανάκλαση τους στο υλικό επίπεδο είναι οι σπείρες του DNA ενώ σαν σύμβολο το βλέπουμε στην ποιμαντορική ράβδο των δεσποτάδων που προήλθε από το κηρύκειο του Ερμή.

Πριν ξεκινήσει ο Ηρακλής τη μύηση, αναφέρεται η ένθεη κατάσταση-μανία του ως υποψήφιου μύστη που τον οδηγεί στην απάρνηση και τη "δολοφονία των  παιδιών του" δηλ.όλων των φυσικών έργων της προσωπικής του εργασίας και ότι είχε τότε ως προσωπική ζωή. Κάτι ανάλογο με την προσταγή του Ιησού για εγκατάλειψη των πάντων που συνδέουν κάποιον με τη συνηθισμένη-καθημερινή ζωή. Ακολουθεί μετά, η απόκτηση του ροπάλου, που δείχνει την απόκτηση του Λόγου, της θείας λογικής με την οποία θα ξεπεράσει τις δοκιμασίες.
ΕΝ ΑΡΧΗ ΗΝ Ο ΛΟΓΟΣ, χωρίς αυτόν δεν ξεκινάς το δρόμο προς τη μύηση. Ρόπαλο-Ρομφαία-η Ράβδος-ο Φαλλός όλα συμβολικά του Λόγου, του θείου Λόγου και όχι του έντεχνου (που έφερε ο Προμηθέας).

Έτσι λοιπόν ο Ηρακλής- η δόξα της Ήρας, της Μεγάλης Μητέρας που τράφηκε από το γάλα της θα σκοτώσει το λιοντάρι, δηλαδή το θηρίο του φόβου-ανασφάλειας που πρωτοαντικρύζει στον αστρικό χώρο και είναι από τα πρώτα που κάνει ο μαθητής για να προχωρήσει. Το λιοντάρι, το φίδι, ο αετός και ο άνθρωπος είναι τα αστρικά σύμβολα των ομαδικών ανθρωπίνων ψυχών, σε καθένα από τα οποία, ανήκουμε όλοι οι άνθρωποι, χωριζόμενοι έτσι σε 4 κατηγορίες, σε αναλογία με τα 4 στοιχεία της Φύσης. Ανάλογα με αυτά τα ζώα είναι και η Σφίγγα που πρωτοαντίκρυσε ο άλλος μύστης Οιδίπους στη Θήβα. Η Σφίγγα έχει κεφάλι ανθρώπου, πόδια λιονταριού, πτερά αετού και ουρά σαν φίδι ή δράκου. Παρόμοια είναι τα 4 ζώα στην Αποκάλυψη και αυτά που αντιστοιχούν στους 4 ευαγγελιστές. Μπορεί ίσως να αλλάξει το φίδι με Ταύρο  αντιστοιχιζόμενο στη Γη.
Το σκοτώνει λοιπόν το λιοντάρι  και το φορά ως ένδυμα, θέτοντας το δηλαδή  υπό τη Θέληση του! Αποκτά έτσι μια φοβερή προστασία, ανάλογη της πανοπλίας που περιγράφει ο Απόστολος Παύλος, στον αστρικό χώρο, όπου βρίθει από κακοποιές οντότητες. Την ιδέα-αρετή της τόλμης-αφοβίας και κάτι περισσότερο.
Θα πιάσει λοιπόν το ελάφι-ΑΗΡ -τον γρήγορο, ανήσυχο Νου που δεν στέκει πουθενά και θα τον ηρεμήσει, ώστε να βαδίσει προς τα ανώτερα νοητικά πεδία.
Θα πιάσει τον ανήμερο Ταύρο-δηλωτικό του στοιχείου ΓΗ, κάτι ανάλογο με το ελάφι προσδίδοντας σταθερότητα-θεμέλιο στο Μεγάλο Έργο. Πρόκειται για την παρόμοια ρήση του Χριστού για τον ακρογωνιαίο λίθο που θα χτίσει πάνω του την Εκκλησία.

Θα σκοτώσει τη Λερναία Ύδρα με το ΠΥΡ, τον ανώτερο νου-μανας-διάνοια. Αυτό είναι το τέρας των Παθών με τα πολλά κεφάλια που βγαίνουν συνέχεια. Ανάλογο του 7κέφαλου θηρίου της Αποκάλυψης που ρίχνεται τελικά στο αιώνιο πύρ και το θειάφι!.
Θα καθαρίσει τους στάβλους του Αυγεία με το ΥΔΩΡ, τη ζωτική ενέργεια -πράνα που οδηγεί στην κάθαρση του λεπτού -αιθερικού σώματος με τεχνικές που είναι γνωστές στη yoga ως πραναγιάμα.
Εδώ να σημειώσουμε τα 3000 βόδια του Αυγεία, ως πληθώρα παρωχημένων γνώσεων και τεχνικών, ως ξεπερασμένα μυστήρια και λειτουργίες που μόνο βρωμιά πλέον εκπέμπουν(η αναφορά σε κερατινοποιημένα ενεργειακά κέντρα-τσάκρας, του ενεργειακού σώματος είναι πιθανή)!
Θυμίζει τη συκιά που δεν κάνει καρπούς του Χριστού και το παρωχημένο των τελετών στις συναγωγές της εποχής του.
Η σύλληψη του ερυμάνθιου Κάπρου, ανάλογο του δεσίματος που κάνει ο Θώρ στον Λύκο Φενρίρ και του δεσίματος του θηρίου στην Αποκάλυψη. Είναι τόσο σημαντικός ο άθλος που θα εκπλαγεί και ο δάσκαλος του Ευρυσθέας,ώστε να κρυφτεί σε πιθάρι!
Η απόκτηση της ζώνης της αμαζόνας  Ιππολύτη. Άθλος που οδηγεί στην πλήρη (απόλυτη-Ιππολύτη) κυριαρχία επί των αλόγων παθών (λυτοί ίπποι) και στην ευχέρεια να θέσει υπό τον έλεγχο του τον αστρικό παράγοντα ή ουροφόρο όφι OD, που συμβολίζεται με τη ζώνη της πολεμικής αμαζόνας. 
 Θα συμμετέχει με αυταπάρνηση στο κτίσιμο των τειχών της πόλης της Τροίας και θα τεθεί, υπό τις διαταγές της βασίλισσας Ομφάλης της Λυδίας. Εδώ έχουμε τη μύηση-ενεργοποίηση του ηλιακού κέντρου του αφαλού, του Μανιπούρα-της πόλης των πετραδιών που τόσο ωραία περιγράφει ο Απ.Ιωάννης στην Αποκάλυψη, ως Νέα Ιερουσαλήμ.

Η εξόντωση των στυμφαλίδων όρνιθων, είναι μια φοβερή μάχη στον ανώτερο αστρικό και κατώτερο νοητικό χώρο, στην περιοχή του 2ου ουρανού του Απ.Ιωάννη και του Απ.Παύλου, με δαίμονες ανάλογους των σατανάδων που περιγράφει η χριστιανική θρησκεία με τους οποίους μάχονται οι άγγελοι ή ανάλογη με την τιτανομαχία της αρχαίας θρησκείας μας. Η ελώδης λίμνη-Στυμφαλία- της στασιμότητος, σήψης είναι δηλωτική της φύσης των δαιμόνων αυτών, όπως και τα χάλκινα ράμφη τους.
Η εξόντωση του Διομήδη και η εξημέρωση των ανθρωποφάγων αλόγων του δεν είναι παρά η κυριαρχία στον κατώτερο εαυτό του. Ο Διομήδης είναι ο σκοτεινός Ηρακλής ο Mr.Hayde .
Η εξημέρωση των σκέψεων που τρώγουν την ανθρώπινη φύση, ανάλογος ο άθλος με αυτόν της Λερναίας ύδρας που αφορά εδώ όμως τις προσωπικές σκέψεις και ορμές που φέρει μαζί του ο άνθρωπος σε όλες τις ενσαρκώσεις του. Η εξόντωση της δεύτερης φύσης του, ίσως αυτή, τελικά να του στοιχίσει την πρόωρη αποθέωση! Ο μύθος αυτός είναι ο 8ος με το 8 ως σύμβολο του απείρου και του Ιησού! Να σημειώσουμε ότι ο ιεροφάντης Ευρυσθέας αφήνει τις ήρεμες-γαλήνιες -πια, αυτές σκέψεις ελεύθερες στον Όλυμπο, όπου καταναλίσκονται από τα άγρια θηρία!

Τα βόδια του τρικέφαλου γίγαντα Γηρυόνη. Πιθανά η προσωποποίηση των 3 κυρίων καναλιών (νάντις) της ενέργειας Κουνταλίνι (γυριστή ενέργεια-σαν κουλουριασμένο ερπετό). Είναι ενωμένα στη βάση τους και διαχωρίζονται στην πορεία τους προς τα άνω στο σουσούμνα κεντρικά, ίντα αριστερά και πίνγκαλα δεξιά. Ο δικέφαλος σκύλος Όρθρος(μικρός φύλακας) δηλώνει τη διαφοροποίηση της αρχικής ενιαίας συνειδητότητας σε καλό και κακό. Αυτό πρέπει να νικήσει ο ήρωας και να ορθωθεί μετά η Κουνταλίνι προς τα τσάκρας του λεπτού σώματος. Η απόκτηση των βοδιών είναι η ενεργοποίηση των τσάκρας και η κατοχή πλέον εκείνων των ανωτέρων λειτουργιών (σίντις) που θα τον αποθεώσουν. Να πούμε ότι η λέξη Βους είναι δηλωτική της Βοής και ο ήχος των βοδιών ΜΟΥ των "μάντρα" ΟΜ κ.λ.π που ενεργοποιούν τα τσάκρας. Είναι φανερή η πλέον η πανάρχαια εσωτερική διδασκαλία της ηπείρου Μου στον Ειρηνικό και πως διαδόθηκε στην Ινδική και στην Ελληνική μυθολογία και απόκρυφη ιερουργία!
Η κατάκτηση της Κουνταλίνι-Γηρυόνη θα οδηγήσει τον Ηρακλή στον κήπο των θεών στην μακρινή Ατλαντίδα στη μέση του Ειρηνικού. Η απόκτηση και της   μυστικής γνώσης των αστρικών ζωτικών εκπομπών θα τον βοηθήσει ακόμη πιο πολύ. Ο τιτάνας Άτλας θα του προσφέρει εκτός από τις αστρολογικές γνώσεις και τις απόκρυφες ψυχικές γνώσεις των ενοποιημένων ενεργειών του παντός-τα μήλα των εσπερίδων.
Ο τελευταίος 12ος άθλος είναι η κορύφωση της μύησης στη γνώση των πάντων. Ο Α(ΕΙ)ΔΗΣ όπως λέει ο Σωκράτης στον Κρατύλο σημαίνει τον ΑΕΙ-ΕΙΔΕΝΑΙ τον θεό που γνωρίζει τα πάντα, τον Κλειδοκράτορα όλων των κλειδιών(The Keeper of all the Keys).
Ο τρομερός φύλακας στο κατώφλι του Άδη, είναι ο τρικέφαλος Κέρβερος. Οι 3 πρωταρχικές ενέργειες,από τις οποίες παράγονται όλες οι υπόλοιπες μορφές ενέργειας και κατά συνέπεια και τα αντίστοιχα σώματα. Γι΄αυτό και ο υψηλός μύστης Ησίοδος αναφέρει:«Κέρβερος ωμηστής Αΐδεω κύων χαλκεόφωνος πεντηκοντακέφαλος», (= Κέρβερος άγριος σκύλος του Άδη, με ηχηρή φωνή και 50 κεφάλια).

Να πούμε ότι ο Ήχος με τη μορφή  του Άκασα της πρώτης μορφής του ήχου είναι η πρώτη συμπαντική-κοσμική ενέργεια. Τα 50 κεφάλια δηλώνουν όλες τις επακόλουθες κοσμικές μορφές ενέργειας.
Αυτές παράγονται από τις 3 πρωταρχικές ενέργειες τις γκούνας των Ινδών. Την ράντζα-κίνηση, την τάμας-αδράνεια και την σάτβα-ισορροπία ή Μέτρον.

Ο Μεγάλος φύλακας Κέρβερος που θυμίζει την σκοτεινή τριμερή Εκάτη (Τριμούρτι στα ινδικά) είναι ο αδελφός του μικρού φύλακα του δικέφαλου Όρθρου που πρωτοσυναντά ο μαθητής στην ατραπό του όταν ετοιμάζεται για την ενεργοποίηση της Κουνταλίνι. Ο Ηρακλής οδηγεί, νοητικά,τον μεγάλο φύλακα -Κέρβερο στον δάσκαλο του Ευρυσθέα και αποδεικνύει το τέλος των δοκιμασιών εκείνων των μυστηρίων που γελοιοποίησε αργότερα ο ρωμαίος αυτοκράτορας Κόμμοδος, φορώντας λεοντή και κρατώντας ρόπαλο και εξαναγκάζοντας με τη βία τους ιερείς του Ηρακλή να του αποκαλύψουν τα  ιερά μυστικά.
Πως τελειώνουν λοιπόν αυτά τα μυστήρια? Με το φυσικό θάνατο του μύστη πλέον Ηρακλή και την εγκατάλειψη αυτού του γήινου -πυκνού-υλικού κόσμου. Θα εγκαταλείψει Ιδέες-Όνειρα (Διηάνειρα)  και τον "τραχύ νου" (Τραχίνα) και θα φορέσει (κατά ανάγκη και παρά τη θέληση του) τον αστρικό χιτώνα του κένταυρου Νέσσου. Δηλώνεται ο αστρικός ή δεύτερος θάνατος που ακολουθεί αυτόν του φυσικού σώματος. Ο Απ.Ιωάννης μιλά γι'αυτόν στην Αποκάλυψη:

14Kι ο θάνατος κι ο 'Αδης ρίχτηκαν στη λίμνη της φωτιάς. Aυτός είναι ο δεύτερος θάνατος

15Kαι όποιος δε βρέθηκε γραμμένος στο Bιβλίο της Zωής, ρίχτηκε στη λίμνη της φωτιάς. 


Γι'αυτόν έγραψε και ο Ποσειδώνιος και ανέλυσαν και άλλοι μύστες. Είναι ο καθαρτήριος θάνατος των παθών του ανθρώπου που φέρνει η ψυχή του στο ταξίδι της μετά το φυσικό θάνατο. Ο Ηρακλής είναι φανερό πως απέκτησε γνώσεις και υπερφυσικές ικανότητες, όμως δε νίκησε όλα τα πάθη. Έτσι θα υποστεί τον βασανιστικό-αργό θάνατο του συναισθηματικού σώματος, των παθών του.
Ο σωτήρας Δίας θα συντομεύσει τον μετά-θάνατο καθαρμό του με τη βροχή που στέλνει στο όρος ΟΙΤΗ .
Ο Ηρακλής θα απαλλαγεί από το συναισθηματικό του σώμα (αστρικό) και θα ενσαρκωθεί σε ένα νέο (γάμος με Ήβη-θεά της νεότητος) αιώνιο-σχεδόν λάμπον('Ολυμπος) σώμα που δεν είναι παρά αυτό ενός νέου Ήλιου!
ΟΙΤΗ=388=Ο ΗΛΙΟΣ και ΗΡΑΚΛΗΣ=367 ΕΣΤΙ=388=Ο ΗΛΙΟΣ=ΟΙΤΗ.

O Ηρακλής ήταν αντιπροσωπευτική ψυχή και νούς της Ηρωικής εποχής και της ύστερης Ατλαντικής, μιας εποχής γεμάτης πάθος που ήταν κάτι το φυσιολογικό-σύμφυτο με την τότε ζωή. Απ' αυτό έμειναν και το εθιμικό δίκαιο και τα εγκλήματα τιμής μέχρι και στις μέρες μας.
Δύσκολα λοιπόν θα μπορούσε να αποφύγει την μετά θάνατο κάθαρση κάτι που αργότερα θα αρχίσουν να πετυχαίνουν οι νέοι μύστες της νέας μεταατλαντικής φυλής της άρυας  (όχι άρειας- αρειανής) όπως δηλώνει ο Απόστολος Ιωάννης:

 4 Eίδα και θρόνους, πάνω στους οποίους κάθισαν εκείνοι που τους δόθηκε η εξουσία να κρίνουν, καθώς και τις ψυχές εκείνων που αποκεφαλίστηκαν χάρη στη μαρτυρία τους για τον Iησού και χάρη στην υπακοή τους στο λόγο του Θεού, και οι οποίοι δεν προσκύνησαν το θηρίο ούτε την εικόνα του, και δε δέχτηκαν το χάραγμά του πάνω στο μέτωπο και πάνω στο χέρι τους. Έζησαν, λοιπόν, αυτοί και βασίλεψαν μαζί με το Xριστό χίλια χρόνια. 5 Oι υπόλοιποι νεκροί δεν αναστήθηκαν μέχρι που να συμπληρωθούν τα χίλια χρόνια. Aυτή είναι η πρώτη ανάσταση
6 Mακάριος και άγιος όποιος έχει μερτικό στην πρώτη ανάσταση. Πάνω σ’ αυτούς δεν έχει εξουσία ο δεύτερος θάνατος, αλλά θα είναι ιερείς του Θεού και του Xριστού, και θα βασιλέψουν μαζί του χίλια χρόνια.
 

Αυτά είναι λοιπόν τα μυστήρια του Ηρακλή ή μικρά Ηλιακά μυστήρια που τόση μεγάλη σημασία είχαν στην αρχαιότητα και στην Πλατωνική και νεοπλατωνική θεολογία. Βεβαίως τούτα έδωσαν τη θέση τους σε υψηλότερα μυστήρια που από ανάγκη εμφανίστηκαν, σύμφωνα με τις ανάγκες εξέλιξης της ανθρώπινης ψυχής και νού και συμπλήρωσαν, χωρίς να καταργήσουν τα παλαιά μυστήρια.
Αυτά είναι τα χριστιανικά μυστήρια που και αυτά δυστυχώς ήδη έχασαν την αρχική λαμπρότητα τους και αναμένεται η αποκατάσταση τους σε ανώτερο-ολιστικό-πλανητικό επίπεδο!


kokkinokoupi.blogspot.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου