Πέμπτη, 26 Μαΐου 2016

Πρόσεξε πως θα μεταφράσεις τα σημάδια


Ήταν μια φορά ένας άνθρωπος, ο οποίος προσευχόταν θερμά, κάθε μέρα, να του δώσει ο Θεός δύναμη να κατανοήσει το νόημα της ζωής αλλά και να το ασκήσει ο ίδιος παραδειγματικά.

Ένα βράδυ ονειρεύτηκε ότι πήγε σε ένα δάσος και εκεί ανακάλυψε όλες τις απαντήσεις στις ερωτήσεις του.
Έτσι, την επόμενη μέρα βάλθηκε να οδοιπορήσει πραγματικά μέχρι το γειτονικό δάσος του χωριού του, για να αναζητήσει την Αλήθεια. Σύντομα έφτασε σε ένα ξέφωτο, όπου παρατήρησε κάτι περίεργο να κινείται κοντά στα βράχια. Κρύφτηκε λοιπόν πίσω από κάτι μεγάλους θάμνους για να δει τι συμβαίνει. Το ζώο που σερνόταν στο έδαφος ήταν μια αλεπού χωρίς πόδια. Ο άνθρωπος έμεινε έκπληκτος. 
Πώς είναι δυνατόν ένα πλάσμα χωρίς πόδια, να επιβιώνει σε έναν τόσο άγριο κόσμο. Έπρεπε να το ανακαλύψει. Έτσι κάθισε αναπαυτικά και περίμενε μέχρι το σούρουπο.

Όταν το φως του ήλιου άρχισε να εξασθενεί, ο άνθρωπος είδε ένα ασυνήθιστο θέαμα. Μέσα από το δάσος ξεπρόβαλε ένα πελώριο λιοντάρι κρατώντας σφιχτά στα σαγόνια του μια γενναιόδωρη μερίδα κρέατος. Πλησίασε την αλεπού χωρίς πόδια στο ξέφωτο και απόθεσε μπροστά της το κομμάτι του κρέατος.

Ο άνθρωπος γύρισε στο σπίτι του και έμεινε όλη νύχτα ξάγρυπνος στο κρεβάτι του, προσπαθώντας να αποσυμβολίσει το νόημα αυτού που είδε, για να ανακαλύψει την αλήθεια.

Τελικά, μετά από μεγάλο στοχασμό και γύρω στο ξημέρωμα κατέληξε στο εξής συμπέρασμα: "Το μόνο που έχω να κάνω είναι να δείξω απόλυτη εμπιστοσύνη στο σχέδιο του Μεγάλου Δημιουργού και εκείνος θα μου προσφέρει ό,τι κι αν έχω ανάγκη στα πόδια μου. Το μόνο που χρειάζεται λοιπόν είναι να παραδοθώ. Αυτό είναι το νόημα της εικόνας που είδα στο δάσος. Η απόλυτη παράδοση".

Δυο βδομάδες αργότερα, ξαπλωμένος στο κρεβάτι του, και σχεδόν ετοιμοθάνατος από την έλλειψη τροφής και νερού, ο ίδιος άνθρωπος δέχτηκε άξαφνα ένα ισχυρό αφυπνιστικό χαστούκι. Ο πόνος ήταν δυνατός, αλλά και η τρομάρα του μεγάλη, αφού δεν μπορούσε να καταλάβει ποιος τον χαστούκισε. Ήταν τότε που άκουσε μια αυστηρή φωνή, από έναν άλλον κόσμο να του λέει αποδοκιμαστικά:


"Βρε πανηλίθιε, 
όλο το νόημα της εικόνας που είδες 
κρύβεται στο λιοντάρι... όχι στην αλεπού. 
 Γίνε σαν το λιοντάρι."

http://nekthl.blogspot.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου