Δευτέρα 28 Μαΐου 2012

44. Οι επιχειρήσεις συνεχίζονται...


Σε λίγες μέρες γιορτάσαμε στην έδρα μας και την επέτειο της εθνικής μας ανεξαρτησίας (25η Μαρτίου) στην οποία κλήθηκαν οι αμερικανοί στρατηγοί Τζέκινς και Σμιθ, διοικητές του ΙΧου Σ.Σ. και της ΙΙΙης Μεραρχίας με μερικούς αξιωματικούς των επιτελείων τους, ο Τούρκος στρατηγός σύνδεσμος στο στρατηγείο Ο.Η.Ε. Άπω Ανατολής, ο Τούρκος ταξίαρχος με το επιτελείο του στην Κορέα, Κορεάτες αξιωματικοί και διάφοροι ανταποκριτές ξένων εφημερίδων. 

Την προηγούμενη ο διοικητής με ρώτησε αν θα μπορούσα να εκφωνήσω τον πανηγυρικό της ημέρας πλήν αρνήθηκα με το επιχείρημα ότι με την παρουσία των Τούρκων αδυνατώ να μιλήσω με διπλωματική γλώσσα κι’ έτσι μίλησε ο ίδιος διπλωματικώτατα, χωρίς να αναφερθεί σε Κολοκοτρώνηδες κι’ Ανδρούτσους κ.λπ. με αποτέλεσμα να χειροκροτηθεί και από τους Τούρκους. Στό τέλος έγινε και μια μικρή παρέλαση πεζοπόρου τμήματος με επιλεγμένο το παράστημα των οπλιτών προς τιμήν των προσκεκλημένων κι’ ακολούθησε δεξίωση στην οποία κυριάρχησε το κονιάκ Μεταξά 5 αστέρων με ξηρούς καρπούς και ξανθή σταφίδα σουλτανίνα. 
 Οι νυχτερινές ενέδρες κ.λπ. συνεχίστηκαν και κάθε τόσο έφερναν και κανέναν αιχμάλωτο που τον προωθούσαν στο 15ο Σύνταγμα στο οποίο υπαγόμασταν για ανάκριση. Το Σύνταγμα, ίσως και η Μεραρχία, δεν μπορούσαν να χωνέψουν τις επιτυχίες των ενεδρών μας σε βάθος, γι’ αυτό και πρότειναν στο διοικητή να σταλει μικρή ενέδρα υπό Αμερικανό αξιωματικό, πράγμα που δέχτηκε ο διοικητής. Την καθορισμένη νύχτα βγήκε η μικτή ενέδρα με εθελοντές στρατιώτες μας και στη συμπλοκή που ακολούθησε ο «ήρωας» Αμερικανός αξιωματικός σηκώθηκε να πολεμήσει όρθιος οπότε ο Έλληνας στρατιώτης τον γράπωσε από τη ζώνη του λέγοντάς του επιτακτικά «πέσε κάτω ρε μαλάκα» και τον καθήλωσε στο έδαφος. Αποτέλεσμα της συμπλοκής, ένας ελαφρός τραυματισμός δικού μας στρατιώτη και δύο αιχμάλωτοι Βορειοκορεάτες που πιάστηκαν κι’ αυτοί από δικούς μας της ενέδρας. Το γεγονός διαδόθηκε από το «ράδιο-αρβύλα» του τάγματος και με αναφορά του Αμερικανού αξιωματικού στους προϊσταμένους του. 
Έτσι έπαψε κάθε αμφισβήτηση των συμμάχων μας για τις επιτυχημένες νυχτερινές καταδρομές μας οι οποίες βέβαια είχαν και κάποιες απώλειες. 


(Συνεχίζεται...)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου